Sökresultat
2 veckor sedan
Annons-ID: 15006995

Ingenjörsstudent sökes till projektledarroll för Womengineer

Snabbfakta

Stad:
Malmö, Hela Sverige
Omfattning:
Deltid, 5-10 timmar/veckan
Typ av uppdrag:
Rekrytering, Deltid
Jobbkategori:
Projektkoordinator (teknik)
Startdatum:
Juni

Skulle du beskriva dig som driven och ansvarstagande? Vill du inspirera unga tjejer till tekniska utbildningar och samtidigt utveckla din ledarskapsförmåga? Womengineer söker nu en engagerad ingenjörsstudent till att leda projektet IGEday 2019.

Om tjänsten

Academic Work söker för Womengineer's räkning en ingenjörsstudent som vill ta över rollen som projektledare. Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) är ett årligt återkommande event startat av Womengineer. IGEday ger tjejer mellan 13 –19 år möjligheten att få prova på att vara ingenjör för en dag med syftet att väcka ett teknikintresse hos tjejer. Projektet har fått positiv respons både hos företag, skolor och på sociala medier. Rollen som projektledare är anpassad för att du ska kunna studera samtidigt som du leder projektgruppen IGEday och stöttar medlemmarna i deras respektive uppgifter samt ansvarar för möten, träffar mm. Medlemmarna i projektgruppen har ansvarsområden såsom näringslivsansvarig, målgruppsansvarig och kommunikationsansvarig. Du är ansiktet utåt och ytterst ansvarig för att leda arbetet framåt. Till din hjälp har du Womengineer’s organisation samt en coach från Womengineer’s styrelse. Som projektledare är du ytterst ansvarig för organisationen och arbetar operativt tillsammans med en projektgrupp på ca 10 personer för att driva verksamheten framåt. Rollen som projektledare är anpassad för att du ska kunna studera samtidigt och du förväntas arbeta omkring 5-10 timmar i veckan. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Womengineer. Alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:recruitmentstockholmsouth@academicwork.se).

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att arbeta med att leda projektgruppen och stötta medlemmarna i deras respektive uppgifter samt ansvara för möten, konferenser och träffar. Medlemmarna i projektgruppen har ansvarsområden såsom ekonomi, marknadsföring, webb och näringsliv. Rollen som projektledare syftar till att ha en övergripande koll över respektive område och skapa rätt förutsättningar för projektgruppen. Du kommer att arbeta med strategisk och operativ planering med projektgruppen och styrelsen samt verka som länken däremellan. Vidare kommer du att vara ansiktet utåt för organisationen och representera Womengineer i olika sammanhang genom att synas, mingla och bygga kontaktnät. I rollen som projektledare kommer du få testa på allt vad det innebär att driva såväl långsiktiga som kortsiktiga projekt och få möjlighet att bygga upp ett stort kontaktnät inför din framtida karriär. Uppgifterna ger stora möjligheter till utveckling på både ett professionellt och personligt plan. Det kan vara ett utmärkt forum för att testa dina idéer och ger dig vana att nätverka professionellt samt sälja in organisationen och dig själv.

Vi söker dig som

* Studerar till ingenjör och har studerat under minst 2 år * Ett starkt engagemang för att driva utvecklingen för fler kvinnliga ingenjörer * Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska Det är meriterande om du… * Har arbetat ideellt tidigare * Har erfarenhet av att leda andra. Som person har du en färdighet att engagera andra och du har en sann entreprenörsanda. Vi tror att du som söker är social och utåtriktad då du kommer verka som organisationens ansikte utåt och bygga kontaktnät. Vidare är du driven, strukturerad och har stark initiativförmåga. <h3>ÖVRIGINFORMATION</h3> * Arbetet är ideellt, en symbolisk summa utbetalas vid projektets slut * Start: Juni * Omfattning: Ca 5-10 timmar i veckan * Placering: Valfritt i Sverige, arbetet sker hemifrån * Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult. [Mail](mailto:recruitmentstockholmsouth@academicwork.se). * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Womengineer’s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:recruitmentstockholmsouth@academicwork.se). * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentstockholmsouth@academicwork.se](mailto: recruitmentstockholmsouth@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se)

Information om företaget

[Womengineer]( http://womengineer.org/) är en ideell förening på 27 personer som har som mål och verkar för att fler kvinnor ska läsa till ingenjörer. Womengineer utgörs bland annat av ingenjörsstudenter som bloggar om sina liv samt intervjuer där färdiga ingenjörer och studenter berättar om vad de gör och hur de har hamnat där de är. Varje år anordnar föreningen även eventet [IGEday]( http://www.igeday.com/) (Introduce a Girl to Engineering day) för tjejer mellan 12 och 19 år. De är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. Företag, organisationer och högskolor runt om i Sverige uppmuntras att delta på denna dag, där de får möjlighet att bjuda in unga tjejer för en dag av aktiviteter, för att ge dem en inblick i hur det är att jobba som ingenjör. Det första eventet arrangerades 2014, då 13 företag och mer än 300 tjejer deltog. Dagen har arrangerat sen dess och förra året, 2017, deltog 50 företag och 1446 tjejer.
Ansök här
Olivia Unghammar consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Olivia Unghammar eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15006995